Lees hier de laatste blog van Wilma de Ruijter uit Hengelo

 • 16/03/2022
  Lente en mooi weer, snakken naar meer vitaliteit

  Ik was zo blij als een kind zondag, want ik zag tijdens een heerlijke wandeling éindelijk krokussen. Voor mij het begin van de lente, als ik die gespot heb, krijg ik gelijk de kriebels om van alles te willen doen! Inmiddels weet ik dat alles tegelijk aanpakken, helemaal niet werkt!

  Je staat te trappelen, vol nieuwe plannen maar je mist de energie.

  Ik kan er een boek over vol schrijven, hoe vaak me dat in de lente is overkomen. Totdat ik doorkreeg dat gaan knallen en alles tegelijk aanpakken, tegen de natuur in werken is!  Zaterdag en zondag scheen volop de zon, toch was het zaterdag nog flink koud. Zondag daarentegen, was een rondje fietsen mét dikke winterjas, toch écht een tikkie te warm aangekleed. Er zitten dus nog grote verschillen in deze dagen en daarom is een eigen passende strategie om optimaal van de lente energie gebruik te maken een verstandige keuze.

  Lees meer
 • 21/03/2021
  Afslanken bij thuiswerk

  Door de coronacrisis en de maatregelen die hieromheen zijn genomen, werken velen van ons al maandenlang vanuit huis. Dit maakt ons dagritme behoorlijk anders; we bewegen een stuk minder omdat we niet reizen en we vaak urenlang achter een beeldscherm zitten en even snel iets ‘snacken’ uit de keuken is een stuk gemakkelijker. Ook hebben we geen ‘relaxmomentjes’ met collega’s als een ‘koffiebreak’ of lunch, nee de tijd die je elkaar nu online ziet, moet effectief besteed worden.

  Lees meer
 • 21/02/2021
  Slank worden of blijven tijdens de overgang

  Het merendeel van de vrouwen die in de overgang komen of zijn, ervaren overgangsklachten. Dit kunnen opvliegers zijn, of een gewichtstoename, maar je kunt ook last krijgen van vermoeide spieren of van innerlijke onrust. Bij veel vrouwen wordt in ieder geval de stofwisseling een stuk lager, wat concreet betekent dat er per dag minder calorieën verbrand worden. Hierdoor ontstaat een toename in gewicht bij een gelijkblijvend eetpatroon. Die stofwisseling is niet alleen lager overdag, maar ook ’s nachts tijdens de slaap en uit onderzoek is gebleken dat vrouwen in de overgang wel tot vier kilo per jaar kunnen aankomen.

  Lees meer
 • 21/01/2021
  Dit jaar haal jij je nieuwjaarsbelofte

  We staan op de rand van 2021 en we laten 2020, een toch wel bizar jaar, graag achter ons. 2020 was het jaar van de coronacrisis, de pandemie die ons met z’n allen behoorlijk in de greep heeft gehouden en helaas nog houdt. Thuis blijven is het nieuwe normaal geworden en velen van ons merken dat dit wel consequenties heeft voor ons lichaam. Klachten van spieren en gewrichten door een verkeerde zithouding achter de laptop of pc en ‘coronakilo’s’ door veel minder bewegen en door vaak ook wat ongezonder eten. Tijd dus om daar in het nieuwe jaar wat verandering in te brengen en om als goed voornemen voor 2021 het tij te keren.

  Lees meer
 • Salade
  21/12/2020
  De producten van Herbalife

  Veel van ons zullen het vast wel herkennen, vaak vermoeid opstaan en als een berg tegen de dag opzien die nog moet beginnen. Steeds behoefte hebben aan koffie en zoetigheid en maar gewoon doorgaan, zoals we altijd al doen. Maar als je je beter wilt voelen dan dit, als je je gezond en fit wilt voelen met een gezond en stabiel gewicht, dan is het belangrijk om anders met je leven om te gaan. Om uitgebalanceerd te eten, je goed te verzorgen en voldoende te slapen en te bewegen. En dat blijkt niet voor iedereen even gemakkelijk, ons leven is zo hectisch en we nemen meestal niet genoeg tijd voor onze eigen gezondheid.


  Lees meer
 • 21/11/2020
  De waarde van je fit en gezond voelen

  We hebben het allemaal ontzettend druk. We rennen van hot naar her, balanceren tussen werk en privé en we vergeten daarbij regelmatig hoe belangrijk het is om aandacht voor onszelf en voor ons eigen lichaam te hebben. We staan er veel te weinig bij stil dat een goede gezondheid en je fit voelen eigenlijk ons meest waardevolle bezit is, dat we moeten koesteren. Want als we ons fit en gezond voelen, kunnen we de wereld aan en zijn we niet al uitgeput voordat de dag goed en wel begonnen is.

  Lees meer
 • Haarverzorging
  21/10/2020
  Ook zelfverzorging is belangrijk

  Om je gezond en fit te voelen, moet je goed voor jezelf zorgen en is het belangrijk om zowel uitgebalanceerd te eten, als voldoende te bewegen. Je kunt hier in andere blogs op deze website uitgebreid over lezen. Als je eenmaal voor jezelf hebt besloten dat je het in het leven ten aanzien van jezelf anders gaat doen en als je hiervoor een plan met haalbare doelen hebt opgesteld waarbij je jezelf op nummer één hebt gezet, zul je merken dat je al snel lekkerder in je vel komt te zitten. Wat meteen ook weer een mooie stimulans is om door te gaan.

  Lees meer
 • 21/09/2020
  Voeding en beweging

  Wil je lekker in je vel zitten en je fit en gezond voelen, dan is een uitgebalanceerd dieet met de juiste voedingsstoffen enorm belangrijk. Maar niet alleen gezond eten helpt, ook sporten en bewegen zorgen ervoor dat je je een stuk gezonder voelt. Om lekker te kunnen bewegen, is het dan wel weer belangrijk om je eetpatroon, en dan vooral de tijdstippen waarop je iets eet of drinkt, aan te passen aan je activiteit. Ben je iemand die stevig sport, dan heb je meer nodig dan iemand die alleen recreatief beweegt, maar voor iedereen geldt dat een juiste voeding op het juiste moment, zorgt voor betere sportprestaties. Ook is het goed voor het energieniveau en gaat het herstel na inspanning sneller.

  Lees meer