Afslanken bij thuiswerk

Door de coronacrisis en de maatregelen die hieromheen zijn genomen, werken velen van ons al maandenlang vanuit huis. Dit maakt ons dagritme behoorlijk anders; we bewegen een stuk minder omdat we niet reizen en we vaak urenlang achter een beeldscherm zitten en even snel iets ‘snacken’ uit de keuken is een stuk gemakkelijker. Ook hebben we geen ‘relaxmomentjes’ met collega’s als een ‘koffiebreak’ of lunch, nee de tijd die je elkaar nu online ziet, moet effectief besteed worden.

Wat gaat er fout?
Door minder te bewegen, langer te zitten en vaker ongezondere keuzes te maken wat betreft eten, worden bij een flink aantal mensen inmiddels ‘coronakilo’s’ zichtbaar. En die zijn niet zo best voor onze gezondheid. Ze zijn er ook nog weer heel moeilijk af te krijgen, zeker als we de komende tijd nog thuis zullen moeten blijven werken. Gelukkig kunnen we er toch voor zorgen dat – ook in deze tijd – die kilo’s er niet aankomen en dat de al aanwezige kilo’s er weer afgaan. We geven je een aantal handreikingen.


Waar moet ik op letten?
Een gezond gewicht bereik je door gezond te eten, genoeg te slapen en voldoende te bewegen. Een eerste stap is dan ook om je normale eetpatroon aan te houden, zowel wat ontbijt, lunch en avondeten betreft. Sla je ontbijt, maar ook je lunch, nooit over en eet niet achter je laptop, maar neem een gerichte pauze. Pak daarnaast geen tussendoortjes die je op je werk ook niet zou pakken, als koekjes of vette snacks.
Probeer per dag een aantal beweegmomenten in te plannen. Ga bijvoorbeeld een rondje extra met de hond, die daar ongetwijfeld ook voor te vinden is, of stap even een kwartiertje op de fiets voor een boodschapje. Je hoeft je beslist niet schuldig te voelen dat je dit doet onder werktijd. Het is gebleken dat mensen die thuiswerken sowieso langer werken en bewegen maakt je ook nog eens productiever in je hoofd. Sta regelmatig even op van je stoel en doe een aantal rek- en strekoefeningen en/of loop een aantal keer de trap op en af.

Wat moet ik eten?
Omdat ieder pondje uiteindelijk toch door het mondje gaat, is het zeker nu erg belangrijk goed op te letten wat je eet. Begin de dag altijd met een gezond ontbijt. Hierdoor grijp je minder snel naar tussendoortjes. Herbalife heeft in haar assortiment een evenwichtig en voedzaam op eiwitten gebaseerd ontbijt dat ervoor zorgt dat de bloedsuikerspiegel in evenwicht blijft. Eet vervolgens dagelijks volgens de schijf van vijf, met voldoende groente en fruit. En heb je tussendoor toch die behoefte om iets te snacken, denk dan eens aan komkommer of aan snoeptomaatjes. Deze bevatten weinig tot geen calorieën en geven wel een verzadigd gevoel.

0